De BRZB wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en initiatiefnemers Angelique (rechts) en Jan Paul Kosten (links) van Liek&JP woonwinkel in Heinkenszand staan nog steeds versteld van het succes van deze formule. FOTO: Rachel van Westen (Foto: Rachel van Westen)
mellow Peachskin Balance Rose Ms247nv1 Mens Schoenen New

Om te bellen vissen we het liefst een touchscreen uit onze broekzak, maar als woonaccessoire vallen we als een blok voor het ouderwetse draaitoestel. Als we zin hebben in een muziekje pakken we de iPod, maar voor de échte sfeer in huis, gaan we maar wat graag op zoek naar een platenspeler. Het liefst een oud exemplaar.

door Rachel van Westen 

Nieuwe 998 extra Opmerking Aankomst balans C Concepten bij X x4waqcf

De liefhebbers van dit soort oude spulletjes kunnen hun hart ophalen op 28 oktober, tijdens de Brocante Route Zuid-Beveland (BRZB). De naam van het evenement dekt de lading niet volledig, want niet alleen brocantewinkeltjes zetten de deuren open voor bezoekers, op de deelnemerslijst staan ook winkels in vintage en retro, aangevuld met enkele theetuinen waar je tussendoor even op adem kunt komen. De BRZB wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en mede-initiatiefnemers Angelique en Jan Paul Kosten van Liek&JP woonwinkel in Heinkenszand staan nog steeds versteld van het succes van deze formule. "Het idee is eigenlijk heel spontaan ontstaan. We hebben veel contact met Jacqueline en Janet van Janna& Jôane in 's-Heerenhoek. Zij organiseren de zomerfair in Oudelande en wilden ook graag iets in de winter doen", vertelt Jan Paul. "Maar in die tijd van het jaar kan het weer flink wat roet in het eten gooien. Daarom kwamen we op het idee om gewoon op onze eigen stek te blijven en ook andere winkeltjes uit te nodigen om mee te doen. Verschillende winkels in brocante, vintage en retro waren enthousiast en zo ontstond er een leuke verzameling winkels die allemaal op dezelfde dag de deuren openzetten voor bezoekers." Het uitprobeerseltje werd een enorm succes. "De volgende dag zijn we nog even bij elkaar gekomen, want we waren er zo vol van", blikt Angelique terug. "We hadden echt niet verwacht dat er zoveel bezoekers op af zouden komen."

Lekker mixen

Maar wat is nu eigenlijk de kracht van het succes? "Mensen zoeken toch net wat anders", denkt Jan Paul. "Ja, dat is zo", beaamt Angelique. "Vroeger had je een bepaalde stijl en je kocht alles in die stijl. Maar vandaag wordt er meer gemixt. Je kunt die strakke bank prima combineren met een oude kast of een gek oud tafeltje. Zo creëer je een uniek interieur. Iets dat niemand anders heeft."

Voor elk wat wils

De brocanteroute speelt daar leuk op in, want de deelnemerslijst is heel gevarieerd. Winkeltjes zoals 't Bagatelletje in Driewegen of Ellen in Heinkenszand zijn echt gespecialiseerd in brocante, Kameleon-design in 's Heer Arendskerke is het adres voor vintage en meubels uit de jaren '50, '60 en '70 terwijl je bij de Wending in Heinkenszand, dat bekend staat als sloopbedrijf ook heel leuk kunt snuffelen tussen oude kasten en serviezen. "Mensen kunnen een heel rondje rijden door Zuid-Beveland en alle winkels afstruinen, maar er ook een paar tussenuit pikken om te bezoeken. We hebben echt voor elk wat wils", benadrukt Angelique. "En het leuke is ook dat het publiek heel divers is. Er zijn koopjesjagers en schatzoekers. Jong en oud en zowel mannen als vrouwen."

Alle deelnemers op een rijtje

 • Janna & Jôane, Benedenstraat 21 in 's-Heerenhoek
 • Liek & JP Woonwinkel en Atelier, Vijverstraat 6a in Heinkenszand
 • Ellen, Vijverstraat 6a in Heinkenszand (alleen tijdens de BRZB)
 • De Wending Sloopwerken, Noordland 27 in Heinkenszand
 • Bries&Bloei, Wissekerkseweg 7 in 's-Heer Arendskerke (alleen tijdens de BRZB)
 • Kameleon-design, Noordweegseweg 15 in 's-Heer Arendskerke
 • De Snuffelschuur, Spoorstraat 19 in 's-Heer Arendskerke
 • Onder de Notenboom, Noorddijk 10 in Wolphaartsdijk
 • Fleuria, Slotstraat 50 in Baarland
 • De Koffietuin, Everingseweg 2g in Oudelande
 • In de kast, Stationstraat 19 in Oudelande
 • Villa Viva, Johan Frisostraat 26 in Kwadendamme
 • Oma's, 's-Gravenstraat 23 in 's-Gravenpolder
 • 't Bagatelletje, Korteweg 17 in Driewegen
 • Uit Grootmoederstijd en meer, Korteweg 10 in Driewegen
 • Hanneke, Kortewege 8 in Driewegen
 • Brocante Harten, Krukweg 11 in Goes
 • Woonlabel15, Mosselbank 15 in Goes
 • Oma Curiosa Marktveld 6 Kloetinge
Tank Koop Ice online Oranje Top Balance Donkerblauw New Dames qzUECSw
reageer als eerste
Peachskin Schoenen Balance Mens New mellow Rose Ms247nv1
Meer berichten
Schoenen mellow Mens Rose Balance New Ms247nv1 Peachskin
Balance Peachskin mellow Schoenen New Rose Ms247nv1 Mens

Meeste reacties

Burgemeester sluit drugspand 1 28/2 Boeren willen zoete water niet kwijt 8/3 Kieswijzer toont meerdere opties 8/3 Ciske de Rat - de musical 7/3

de-bevelander.nl

Mens Ms247nv1 Schoenen New Peachskin mellow Balance Rose

de-bevelander.nl wil inwoners via nieuws, artikelen, aanbiedingen en tips informeren en inspireren over ontwikkelingen en activiteiten in hun buurt.

Over ons


Over ons
Voorwaarden
Copyright

Service


Veelgestelde vragen
Tip de redactie
Krant gemist?
RSS

© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden
Gemaakt met behulp van Pubble
Gebruikersvoorwaarden Privacy Cookiebeleid

Glitter Air Se Nike damesschoen 1 Max vwzITYq0